Victor Bostan
Știi de ce toți pleacă? Deoarece în Moldova nu se promovează ideea de a investi în propria persoană.

Istoria lui Victor este incredibilă, așa cum face parte din acea categorie de moldoveni, care au venit de peste hotare și sunt ferm convinși că nu mai pot lucra și trăi printre străini.

"În 2014 am decis să ne mutăm la Londra, împreună cu soția, pentru o viață mai bună. Am fost atrași de scenele din filme: palton, umbrelă și serile romantice ploioase. Chiar nu voiam să locuim în Moldova. Soția rămăsese însărcinată, ceea ce ne-a grăbit decizia de a ne muta.

Însă, una e să pleci într-o țară străină în calitate de turist și să te bucuri de panoramele de acolo și alta e să pleci acolo să muncești.

Dacă vei întreba părerea unui italian despre țara sa, va spune că e vai și amar de ea. Atunci când ești parte componentă a unei țări, ai dreptul să-ți spui părerea, să participi la diferite mișcări politice și sociale. În altă țară, tu ești pur și simplu în afara cercului.

Acea țară are nevoie de o masă de oameni care să facă lucrul greu, lucru pe care cetățenii acelei țări îl evită. Ei au nevoie de spălători de veselă, de îngrijitori și chelneri. Ei nu ai nevoie de manageri, de psihologi sau avocați - pentru aceste funcții au cetățenii lor.
De ce e mai bine în altă țară? Drumuri mai bune? Asta înseamnă că trebuie să ai propria mașină, dacă nu - fii bun și mergi cu metroul. Unul jalnic, de altfel. Servicii medicale mai bune? Am trecut și prin asta. Pentru cei ca noi, serviciile medicale nu sunt mai bune, așa că nu vă mai plângeți de sistemul nostru din țară. Din aceste cauze și altele, am decis să revenim în patria mamă.
Așa că sfatul meu e să nu te temi să greșești, dar ține minte că ai tăi au nevoie de tine acasă. Țara ta, la fel”.
După ce ne-am întors în martie 2015, am trimis CV la mai multe companii și, doar după 3 zile, cei de la Sovamax, parte din grupul Grafit Holding, mă invitaseră la interviu. În a 4 zi deja eram angajat. Nu eram convins că e ceea ce căutam, însă faptul că lucrez de 4 ani aici, spune ceva. Cu mâna pe inimă confirm că niciodată nu m-am simțit mai bine și mai împlinit atât pe plan financiar, cât și emoțional.

Așa că sfatul meu e să nu te temi să greșești, dar ține minte că ai tăi au nevoie de tine acasă. Țara ta, la fel".
Urmăriți paginile noastre în social media: