Svetlana Alekseenko: calea de la angajatul unui atelier de reparații auto la un șef de echipă la Grafit Holding
Avem o echipă uriașă și talentată și vă vom face cunoștință treptat cu fiecare membru al acesteia în cadrul rubricii #peopleofgrafit. Astăzi publicăm un interviu despre Svetlana Alekseenko, conducătorul departamentului Pricing Eminia. Am aflat de unde provine dragostea pentru piesele auto, cum a devenit capul departamentului, de ce a ales Grafit și de unde Svetlana își primește sursele de energie pentru a scrie cărți.
Povestiți-ne puțin despre ce-ați făcut înainte de Grafit Holding.
Am absolvit Facultatea de Economie la USM. Fiind în al patrulea an, alesesem un subiect dificil pentru teza mea „Autoturismele în Moldova: istorie, dezvoltare, perspective". Pentru asta a trebuit să trec stagiul într-o companie de autoturisme. Așa am nimerit la compania „Chevrolet" și deja în anul 4 de studii lucram ca „Tehnician Recepționer de comenzi" la salonul auto. Puțin mai târziu, am fost promovată la inginer de piese auto, iar ulterior la brand manager pe import. După un timp, am simțit că vreau o schimbare și am primit un loc de muncă într-o altă companie în calitate de brand-manager în sfera auto. Acolo am acumulat o experiență neprețuită în colaborarea cu furnizorii străini. Dar după 8 ani, mi-am dat seama am nevoie de schimbări. Mi-am schimbat locul de muncă la Grafit Holding, dar am rămas să lucrez în lumea fierului și pieselor auto în proiectul Eminia.

Am venit la Grafit la recomandarea prietenilor mei pentru poziția de reprezentant pe piața poloneză. CEO-ul proiectului nostru, Mariana Godoroja, are un talent incredibil de a vedea în oameni mai mult decât arată aparențele. La primul interviu, Mariana m-a întrebat dacă aș putea să gestionez un departament de pricing, a cărui lansare este doar planificată și am răspuns: „Desigur!"
De unde vine dragostea pentru mașini?
Tata mi-a insuflat această dragoste încă din copilărie. Acum este unul dintre cei mai buni experți din industria auto. Adevărul e că, atunci când m-am apropiat de el și i-am spus că voi lucra în sfera auto, nu a fost bucuros, din simplul motiv că sunt fată. Dar mai aveam un temei pentru care am apucat calea asta. Suntem două fete în familie, iar tata a visat întotdeauna să îi transmită unui fiu bagajul de cunoștințe și am încercat mereu să demonstrez că poate vorbi cu mine, cu fiica sa, despre mașini. Și acum, ani mai târziu, comunicăm cu tata la egal :)
La primul interviu m-au întrebat dacă aș putea să gestionez un departament de pricing, a cărui lansare este doar planificată și am răspuns: „Desigur!"
Cum a apărut echipa?
Primele șase luni de muncă singură stabileam sarcinile și analizam datele, dar mi-am dat seama că nu le voi reuși pe toate de una singură. Așa a apărut prima mea asistentă Olga, cu care am lucrat foarte productiv timp un an. Dar volumul sarcinilor creștea, așa că am invitat unul dintre cei mai buni reprezentanți de vânzări de pe piața ucraineană, Alexandru. Acum suntem un departament cu drepturi depline, format din 3 angajați eficienți.
De ce vă place să lucrați la Grafit Holding?
Am venit la Grafit cu zece ani de experiență în sfera de piese auto. Îmi place foarte mult meseria mea și îmi place să fac parte din ceva mare. Holdingul mi-a dat încredere în viitor și în capacitățile proprii. Nu am întâlnit nicăieri astfel de condiții de muncă ca la Grafit - o echipă uriașă, cu manageri și oameni incredibili în spatele acestuia. Vorbesc despre CEO, manageri VP și directori generali, care au o dorință nestăvilită de a merge mai departe. În alte companii, nu am văzut o astfel de abordare pentru angajați, unde sprijinul, ajutorul reciproc și implementarea ideilor vor fi întotdeauna pe primul loc.
Lucrați de la distanță dintr-o altă țară de mai bine de șase luni. Cum reușiți să faceți față muncii și să mențineți spiritul de echipă?
Ținând cont de tehnologiile moderne, lucrul de la distanță nu este deloc dificil. Timp de șase luni, nu au existat situații cărora să nu le fac față. Întreaga echipă ajută la menținerea spiritului colectiv, deoarece un rug nu poate arde doar dacă ai chibrituri. Spiritul de echipă este meritul tuturor. Cât despre mine personal, încerc mereu să-mi încep ziua de muncă mai devreme decât colegii mei și să închei mai târziu decât ei, astfel să înțeleagă că îi voi sprijini în orice moment și voi veni cu ajutorul pe care-l pot oferi.
Cum reușiți să combinați pasiunea pentru muncă cu hobby-urile dvs. și cum au apărut acestea?
Prietenii mei știu că sunt pasionată de piese, dar sunt și o fire creativă de felul meu. Îmi place să pictez abstracțiuni în acuarelă, să pictez pereții și să brodez în diverse tehnici. De asemenea, am scris două cărți pentru copii, printre care multe publicații se bucură de succes. La momentul actual, scriu un roman de aproximativ 5 ani, pe care sper să-l finalizez în curând. În general, creativitatea este prezentă în viața mea sub orice aspect. Pentru mine, orice provocare „de ce nu" se transformă în „da". Datorită planificării disciplinate, reușesc să combin munca și creativitatea. În fiecare zi am un anumit timp pentru orice hobby, dacă vreau asta.

În plus, îmi place foarte mult sportul și datorită Holdingului, am alergat deja două maratoane. Pentru mine a fost și asta o provocare serioasă căreia am făcut față.
Care este motto-ul de viață?
Am două. Primul este să iubești tot ceea ce faci și să te dedici cu trup și suflet. Din acest motto naște al doilea: „Cele mai mari lucruri sunt construite pe lucrurile mici". Dacă iubești o mașină, nu poți să nu-i iubești piesele. Trebuie să te bucuri de ceea ce faci în fiecare zi, pentru că aceasta este viața noastră.
Urmăriți paginile noastre în social media: