Sergiu Capmaru
Personal aleg să lucrez acasă și merg în Europa doar pentru a mă odihni.

Am luat un mic interviu de la un tânăr angajat al holdingului nostru și am aflat părerea lui despre lucrul în străinătate și lucrul acasă

"Am studiat la Universitatea de Stat a Moldovei la Facultatea Relații Internaționale. Nu am plecat niciodată de aici, în afară de odihnă, pentru că știu foarte bine engleza și am găsit întotdeauna un loc de muncă stabil, cu un salariu bun.

În spatele meu, am o experiență bogată de muncă în diverse companii din domeniul vânzărilor. Lucrez la SovaMax de un an și 5 luni și ador atmosfera de aici: echipă prietenoasă și atitudinea pozitivă a managerilor față de toată lumea.
Le spun mereu celor plecați și prietenilor mei care au plecat deja, că nimeni nu îi va aștepta acolo cu brațele deschise. E o realitate. Și, chiar dacă îi așteaptă, nu e atât de bine precum pare. Munca acolo este mult mai grea, în pofida faptului că se plătește mai bine. Mentalitatea oamenilor din alte țări este foarte diferită de a noastră. Acesta este un factor important care afectează oamenii care trăiesc sau lucrează mult timp în străinătate. Acasă, puteți găsi, de asemenea, un loc de muncă decent, doar dacă doriți. Există un potențial mare aici.

Recomand tuturor celor care cunosc bine limbile străine să nu se grăbească să plece în străinătate. Avem nevoie de voi aici și sunt angajatori care sunt dispuși să plătească un salariu decent, cum ar fi, de exemplu, Grafit Holding. Veți reuși întotdeauna să plecați în Europa și să obțineți eroic succesul a zeci de ani de muncă.
În fiecare an, tot mai multe companii străine deschid afaceri la noi, iar cererea pentru specialiști care cunosc limbile străine este în creștere. Și asta înseamnă că oportunitățile cresc și ele.
În ciuda situației politice, Moldova crește, se dezvoltă, iar zvonurile despre aceasta nu mai contează. În fiecare an, tot mai multe companii străine deschid afaceri la noi, iar cererea de specialiști locali cu cunoștințe de limbi străine este în creștere. Și asta înseamnă că oportunitățile cresc și ele.

Personal aleg să lucrez acasă și merg în Europa doar pentru a mă odihni. Ceea ce vă recomand și vouă" ;)
Urmăriți paginile noastre în social media: